Kansrijk Buurtonderwijs

Stichting Kansrijk gaat samen met Buurtonderwijs Limburg de belangstelling meten voor nieuwe Buurtscholen en Buurtcolleges in Noord en Midden Limburg.

Wie zijn wij?

Kansrijk en Buurtonderwijs hebben de handen ineen geslagen en werken samen met lokale buurtteams aan het realiseren van bijdetijds onderwijs.

Stichting Kindcentrum Kansrijk is opgericht in 2019 heeft in juni 2022 voor 4 Buurtscholen - in Meijel, Roermond, Venlo, en Venray - plus 3 Buurtcolleges - in Nederweert, Sittard en Venlo - initiatieven ingediend bij DUO.
Het bestuur van Kansrijk wordt gevormd door Sara Nieuwenhuis - Peeters, Rutger Nieuwenhuis en Corné Lenders.

Buurtonderwijs is een beweging die krachten bundelt van ouders en (onderwijs)professionals. De buurtteams werken aan het realiseren van hun eigen school en teamleden werken ook buurtoverstijgend samen aan onderwijs, processen en organisatie.
Buurtonderwijs is een beweging die in 2017 is aangeslingerd door Jos de Blok en Ard Leferink van Buurtzorg. Marij Dings, Odilia Rens en Monique Bueving zijn buurtgenoten van het eerste uur die nog steeds doorzetten, Bert Schroën heeft zich in 2020 aangesloten.

Onze inspiratoren

Lezing congres VORaad van Jos de Blok (Buurtzorg) over onderwijs

Johan van den Beuken over bijdetijds onderwijs

© Copyright 2022 Buurtonderwijs. All Rights Reserved.

Built with Mobirise bootstrap templates